Kunst & Cultuur

BUURTFOYER ZUID


Volzet! Inschrijven is niet meer mogelijk

Op zondag 26 NOVEMBER is er een kakelvers Buurtsalon in onze Buurtfoyer ZUID @ Centrum Elcker-Ik met 2 nieuwe formidabele acts, te weten:

1) KLEZMICNOIZ

De Antwerpse klezmerband Klezmicnoiz speelt sinds 1996 met overtuiging Jiddische klezmervariaties op traditionele thema's. 

Vermengd met invloeden uit de jazz en de balkanmuziek noemen ze het zelf hun eigen versie van een stokoud repertoire uit 'Jiddishtan en Balkanikov' of ‘urban klezmer sounds’.  

Met het eigen instrumentarium waarbij viool en sopraan-en altsax de boventoon voeren, zorgen accordeon, gitaar, contrabas en drums voor de ondersteuning en sublieme aanvulling. 

Langs de eigengereide en verbazende joodse toonladders klimmen ze naar extatische hoogtes en boren de ziel aan van de diepere joodse thema’s.

Songs die steeds op het programma staan zijn de bekendere Sherele en verschillende Bulgars, afgewisseld met interpretaties uit de Sefardische muziek en doorweven met hedendaags werk uit het repertoire van John Zorn. 

Verwacht je aan feestgedruis en weemoed - klezmer op zijn best, een unieke muzikale reis door de wereld van de Joodse muziek.  

BEZETTING:

Viool: Deben van Damme

Accordeon & gitaar: Lieven de Maesschalck

Gitaar: Carlos Diaz

Sopraan- en altsax: Bob van Brandt

Bas: Steven van Gool

Drums: Philip de Jager

 2) JOHAN PETIT

Rasverteller Johan Petit is al bijna 20 jaar jaar een vaste waarde in het theatercircuit. In de schoot van het MartHa!tentatief maakte hij in het Antwerpse en daarbuiten naam met voorstellingen als 'De Zoologie’, de 'Klein Jowanneke'-cyclus en ‘De Snoek van Sjestov. Zijn laatste voorstelling Blackbird on a Branch/Ne merel op nen Tak' is een ode aan de vrijheid. Petit brengt theater zoals goede stand-upcomedy zou moeten zijn, met af en toe een lach en een traan. 

In ons Buurtsalon speelt hij voor de gelegenheid een ‘Best Of’ uit zijn volledige repertoire. Erbij zijn op deze entertainende en zielsverheffende namiddag? Reserveer dan nu je plaatsen via het mailadres cultuurantenne.antwerpen@stad.antwerpen.be 

De toegang is ook dit seizoen opnieuw GRATIS, maar we hebben max. 100 plaatsen ter beschikking (dus wie eerst inschrijft, eerst maalt & volzet = volzet).

Breng je buren en vrienden mee, van harte welkom,

Yurek, Piet, Chris en Felix, Buurtfoyer ZUID, in samenwerking met CULTUURANTENNE DISTRICT ANTWERPEN

****

PRAKTISCH:

Aanvangstijd: 14 u. stipt, de deuren zwaaien open om 13. 30 u.

ADRES: Centrum ELCKER-IK, Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen.

PS: Buurtfoyer ZUID begon destijds als een vrijwilligersinitiatief in de oude drogisterij naast De Nieuwe Vishal in de Lange Lozanastraat, verkaste dan naar de crypte van de Sint-Laurentiuskerk en de eerste verdieping van doven-en slechthorendencentrum Madosa in de Haantjeslei, en resideert sinds een poosje Centrum Elcker-Ik in de Breughelstraat 31-33. We organiseren, met de steun van de Cultuurantenne Antwerpen, 5 keer per jaar culturele zondagmatinees (met telkens 1 muziekact en 1 woordact). Onze insteek is al die jaren dezelfde gebleven: het sociale weefsel in de wijk herstellen en verbeteren & dichte en verre buurtbewoners op een laagdrempelige manier kennis laten maken met cultuur en elkaar.

 

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen BUURTFOYER ZUID gepland.
Terug naar overzicht