Kunst & Cultuur

Buurtfoyer Zuid


kersvers Buurtsalon in onze Buurtfoyer ZUID @ Centrum Elcker-Ik

1.flanders harp quartet:

 (Aurélie Viegas, Isabelle Matthyssens, Laura De Jongh & Karen Peeters)

New York, 1950. In de verte klinkt een wals, het nachtleven roept. Maar betoverende harpklanken lokken je steeds verder terug in de tijd, naar het Parijs van Debussy, het Aquarium van Saint-Saens, de magie van Pearl Chertok en het exotisme van Tsjaikovski. 

Gezichtsbedrog of magie? Wat maakt het uit.

De muziek van het flanders harp quartet laat niemand onberoerd. Een ragtime, een Franse menuet, een Russische bloemenwals, Spaanse dansen: Aurélie Viegas, Isabelle Matthyssens, Laura De Jongh en Karen Peeters nemen je mee op een zinderende muzikale reis en halen alles uit de kast om je een uur lang in vervoering te brengen. Verleg je grenzen, geniet van een sprookjesachtige bezetting en laat je onderdompelen in betoverende symfonische klanken.

 

2)  GUIRITITRAN (Jorinde Cielen, Antje Herber, Juan Peñas & Anoush Saadat)/ spetterende flamenco

Na haar vorige glorieuze doortocht in Buurtfoyer ZUID met Las Malas is Jorinde Cielen (buurtbewoonster, Wannes Van de Velde kwam destijds graag naar de ‘peñas' (flamencobijeenkomsten) in Het Raamtheater op het Zuid waar ze haar eerste danspassen zette, om er samen muziek te maken en te dansen) terug met GUIRITITRAN en een nieuw en verrassend programma vol spetterende flamencomuziek. ‘Un guiri' is in Spanje slang voor ’toerist’, bij de Flamencos betekent het ‘een niet-zigeuner’. Samen met de Nederlandse danseres-zangeres Antje Herber en de Spaans-Nederlandse zanger Juan Peñas, en onder begeleiding van de Frans-Spaans-Iraanse meestergitarist Anoush Saadat, brengen Jorinde (dans & zang) en haar internationale bende guiris gypsy rumba’s, tangos, bulerías en sevillanas naar het hart van Europa, doorspekt met hilarische en honingzoete momenten. Maak je borst nat voor een bezwerend totaalspektakel!

Bedankt om deze info te verspreiden en te delen met je buren en vrienden.

 

Van harte welkom,

 

Yurek, Piet, Chris en Felix, Buurtfoyer ZUID. In vreugdevolle samenwerking met CULTUURANTENNE DISTRICT ANTWERPEN en Centrum ELCKER-IK.

 

PS: We besteden veel tijd en energie aan de programmatie van deze namiddagen. Uit respect voor de artiesten en de aanwezigen kan dit Buurtsalon dus enkel worden meegemaakt als één geheel. Gelieve je enkel in te schrijven als je ook werkelijk komt en ontneem aub geen plaats aan mensen die wel trouw opdagen. Als je je inschrijft en 2 x niet komt opdagen zonder verwittiging kunnen we je inschrijving een volgende keer niet aanvaarden.

 

Praktisch: Aanvangstijd: 14 u. stipt, de deuren zwaaien open om 13. 30 u.

ADRES: Centrum ELCKER-IK, Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen.

PS: Buurtfoyer ZUID begon destijds als een buurtweefselversterkend initiatief in de oude drogisterij naast De Nieuwe Vishal in de Lange Lozanastraat, verkaste dan naar de crypte van de Sint-Laurentiuskerk en de eerste verdieping van doven-en slechthorendencentrum Madosa in de Haantjeslei, en resideert sinds een poosje Centrum Elcker-Ik in de Breughelstraat 31-33. Opzet: op een laagdrempelige inclusieve manier cultuur naar de buurt en belendende gebieden brengen & de buren opnieuw kennis laten maken met elkaar en wederzijds begrip bevorderen.

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen Buurtfoyer Zuid gepland.
Terug naar overzicht