De impact van covid-19 op sociale ongelijkheid in de stad

Hoe legt Corona de kwetsbare stad bloot? Tijdens deze presentatie wordt de aandacht gelegd op kwetsbare sociale groepen in de steden. Hoe zet de besluitvorming rond de Coronacrisis deze groepen onder druk? En wat zijn de gevolgen?


Startdatum: 21/09/2020
Meer over De impact van covid-19 op sociale ongelijkheid in de stad

1

Comparatieve filosofie: ruimer dan het westers perspectief

De manier waarop wij leven, keuzes maken en waarden bepalen wordt sterk bepaald door de cultuur waarin wij leven. Maar we worden ook geconfronteerd met de schaduwzijde: milieuproblematiek, vervreemding, depressie, brun-out… Bieden andere filosofische tradities hierop andere perspectieven?


Startdatum: 24/09/2020
Meer over Comparatieve filosofie: ruimer dan het westers perspectief

2

Kafka’s Proces, een vingerwijzing naar onze samenleving

Tijdens de Eerste Wereldoorlog schrijft Franz Kafka zijn roman Het proces, een verhaal, over iemand die niets kwaads heeft gedaan en toch voor het gerecht wordt gedaagd. Velen zien hierin een teken van onze hedendaagse maatschappij waarin iedereen een nummer is geworden. Zijn we rechteloze individuen geworden?


Startdatum: 29/09/2020
Meer over Kafka’s Proces, een vingerwijzing naar onze samenleving

3

Tegenlicht Meet-Up: Laten we Amazon al ons geld opzuigen?

Als grote bedrijven zoveel mogelijk belasting ontwijken en de overheid ondertussen afschilderen als bureaucratisch, maar zelf met de eer strijken wanneer ze een nieuw universiteitsgebouw of ziekenhuis openen met hun naam erop... wat blijft er dan nog over van onze democratie?


Startdatum: 30/09/2020
Meer over Tegenlicht Meet-Up: Laten we Amazon al ons geld opzuigen?

4